Norsk bibliotekforening
4/2020

Dette er Nasjonal bibliotekdag

Nasjonal bibliotekdag ble for første gang arrangert i 2015. Dagen skal synliggjøre bibliotekene ovenfor beslutningstagerne og folk flest. Nasjonal bibliotekdag kan ha et tema, og årets tema er skolebibliotek. Årets tema er kun et forslag,  har du allerede andre planer for å feire dagen, må du gjerne følge dem.

Nasjonal bibliotekdag gir en mulighet til å snakke om bibliotek med dem som ikke vanligvis er på biblioteket. Kanskje du vil dele ut brosjyrer på stand? Alle oppfordres uansett til å trekke frem aktuelle bibliotekpolitiske saker og dagen er en god anledning til å kontakte media.

Alle som markerer Nasjonal bibliotekdag kan fritt benytte logoer, farger og bilder som dere finner på denne siden. Lager du noe morsomt? Vis det til oss! Bruk emneknagg #nasjonalbibliotekdag eller del bilder på vår Facebook-side eller send bilder til oss på e-post. Husk å spørre de du fotograferer om det er ok å dele bildet på nett.

Norsk Bibliotekforening kan dessverre ikke sende ut fysisk materiell til alle som skal gjøre noe på Nasjonal bibliotekdag, men vi oppfordrer alle til selv å lage det materiell de ønsker seg. Plakater, T-skjorter, bokmerker, ballonger, buttons, brosjyrer, vimpler, krus eller bokbind!