Norsk Bibliotekforening

IFLA blir i august

Selv om datoene ikke er helt bestemt, ville mange brukere legge IFLA-konferansen 2021 til de to siste ukene i august. Dette går frem av en spørreundersøkelse IFLA ( International Federation of Library Associations) har gjort. Den kom også med en invitasjon til å være med å skape innholdet på verdenskonferansen, som selvsagt blir digital i år. «Spørreundersøkelsen har gitt oss god kunnskap om hvordan vi kan skape en god opplevelse for deltakerne», sier generalsekretær Gerald Leitner.

Endrer innkjøpsordningen

Kulturrådet vedtatt en rekke endringer i innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur. Endringene innebærer at en fra 2020 skal kjøpe inn 150 e-bøker og 623 papireksemplarer av skjønnlitterære titler for voksne. Nasjonalbiblioteket er i gang med å foreta en ny fordeling av bøkene som skal ut til bibliotekene. Les mer om endringene på nettsidene hos Kulturrådet.

Priser til koronabibliotekarer

Tre bibliotekarer og bibliotekledere i USA laget straks organisasjonen Library Reserve Corps (LRC9 som et svar på at WHO understreket behovet for presis og søkbar informasjon om covid 19. Elaine R. Hicks fra Tulane University-biblioteket i New Orleans hadde ideen og fikk med seg mange frivillige som har bidratt til en database.

Bladet Library Journal har nå kåret organiasjonen LRC til «Årets bibliotekarer 2021»

Powered by Labrador CMS