Småsaker
3/2021

NBF Tidsskrift formidlingen Anbefaler

Digital Foto

Digital Foto er Nordens største magasin for hobbyfotografer. Hver utgave er fylt med inspirasjon, intervjuer med de beste fotografene, artikler som viser hvordan man tar gode bilder, kurs i bildebehandling, tester av kameraer og annet fotoutstyr og mye mer. Digital Foto orienterer om hva som rører seg i bransjen.

Digital Foto har også et stort onlineunivers med kurs, videoer, e-bøker og mye annet innhold som hjelper leserne til å få det beste ut av deres hobby.

Det arrangeres spennende fotoreiser for leserne og magasinet holder fotokonkurranser med lekre premier.

Synes du dett e virket interessant? Alle er velkomne til å tegne abonnement, enten via NBFT Interaktiv eller ved å sende oss en e-post. Bladet kommer også ut i Sverige, Danmark og Finland, hvor det også er markedsledende med mer enn 250 000 lesere i alt.

Jobber du i bibliotek og er biblioteket ditt av en eller annen grunn ikke kunde hos oss?

Det kan du enkelt gjøre noe med. Send oss en e-post, eller ring oss, så forteller vi hvordan vi kan gi dere en enklere tidsskrifthverdag!

Telefon: 23 24 34 30

E-post: tidsskrift @norskbibliotekforening.no

665 skoler mangler bibliotek

NORGE: Hver fjerde norske skole mangler et eget bibliotek. Dett e er 665 av 2814 skoler. Mange har et samarbeid med folkebibliotek, men 89 av skolene har ikke noen form for bibliotektilbud i det hele tatt . Nina Bigum Undnesseter, selv skolebibliotekar i Lillestrøm og leder av Skolebibliotekar-foreningen, reagerer: – Det er skremmende at rektorer og kommuner slurver med å følge lovverket, sier hun til Klassekampen.

Får egen LHBT-guide

SVERIGE: Svensk Bibliotekforening har nå utarbeidet en egen guide for biblioteker og ansatte omkring LHBT-spørsmål. På svensk er forkortelsen HBTQ. Den ble presentert i forbindelse med bransjedagene i mai. Guiden skal være en støtt e i hvordan man kan løfte opp LHBT-perspektivet ved bibliotekene og det går på alt fra utarbeidelsen av handlingsplan til hvordan hver enkelt ansatt e på en trygg og god måte kan besvare spørsmål og ønsker fra brukerne.

Covid-statistikk er klar

FINLAND: Utlånet sank bare med rundt 20 prosent totalt i Finland i covidåret 2020. dett e fremgår i statistikken som nylig er publisert. Tross stengning og andre restriksjoner, har totalutlånet holdt seg ganske bra siden ebøker og andre e-ressurser har stått for en økning på 40 prosent. Hele rapporten og tallmateriale på engelsk kan leses på libraries.fi .