Saksa
2/2023

Saksa

Tidsreiser trender

Bøker som leker med tiden var årets buzz under London-messa, forteller norske forlagsfolk.

– Det er påfallende mange bøker som er high concept og som leker med tid. Både i krim og underholdning, det er tidsreising overalt [...]. Det er kanskje et enda større behov for leserne å flykte inn i en oppdiktet verden. Jeg hører ikke så mye prat om skitten-realisme, akkurat.

Vidar Strøm Fallrø, sjefredaktør for skjønnlitteratur i Kagge Forlag, til bok365.no 21.4.2023

Gud og Garamond

At litteraturfeltet følger etter kirka i nedgangen, handler om en underliggende mangel på et felles kulturelt verdihierarki. [...] Folk tror ikke på Gud lenger, og sannelig har vi sluttet å lese også.

Kommentator Åste Dokka i Vårt Land 28.3.2023

Høyreekstremisme på Deichman

Renaud Camus er i mai invitert til pressekonferanse som skal avholdes hos Deichman Bjørvika, i forbindelse med en norsk oversettelse av en bok som internasjonalt har blitt koblet til terrorisme og nynazistiske miljøer. [...] – Vi kan bare nekte å låne ut til virksomhet som er i strid med norsk lov, sier Knut Skansen.

Transitmag.no 26.4.2023

En hjertesak

Den første kjente oppskriften på vaffelrøre i Norge er sannsynligvis nedtegnet tidlig på 1700-tallet og stammer fra Kiellandfamiliens bibliotek i Stavanger.

Oppland Arbeiderblad 28.3.2023

På bokbåten Epos

Claus Sellevoll og eg herjer kysten rundt, ungane druknar oss i sjølvplukka blomar, kvinner hoier oss fram, menn gret stilt og ser alt i eit nytt ljos. #epos

Bjørn Sortland på Instagram 26.4.2023